Huize Agnes één van winnaars Aandeel in elkaar fonds

“Dat zo veel mensen hebben gekozen voor hulp aan de zwaksten in de samenleving voelt als een extra prijs”  
Henny van den Nagel

     

Een RingPark in Dichterswijk, een opgeknapt Fort Vreeswijk en een duurzaam Huize Agnes. Leden van Rabobank Utrecht riepen deze drie plannen uit tot winnaars tijdens een ledenevent op dinsdag 27 oktober in Nieuwegein. De plannen wonnen een financiële bijdrage uit het Aandeel in elkaar fonds van Rabobank Utrecht.

Een duurzamer Huize Agnes 

“Huize Agnes draait op giften en vrijwilligers en wil zo min mogelijk geld besteden aan randzaken. Daarom willen wij het huis verduurzamen met onder andere zonnepanelen, zodat we met de besparing van energiekosten nog meer vrouwen en hun kinderen kunnen bijstaan, die zijn gevlucht, uitgeprocedeerd, op straat beland,” aldus Henny van den Nagel en Marinel Gerritsen, bestuursleden van Huize Agnes.  

“Vrouwen en kinderen zonder papieren vormen een kwetsbare groep. Veel vrouwen zijn slachtoffer van seksueel geweld, durven hun verhaal niet te delen en zijn bang. Dat zoveel mensen hebben gekozen voor hulp aan de zwaksten in de samenleving voelt als een extra prijs.” 

Het Aandeel in elkaar fonds

De finalisten van het Aandeel in elkaar fonds bepaalden zelf het benodigde bedrag voor het realiseren van hun plannen. Daarbij kregen ze hulp van medewerkers van Rabobank Utrecht. Voorwaarde voor deelname aan het Aandeel in elkaar fonds is dat de projecten de omgeving versterken van Utrecht, Nieuwegein, Vleuten, De Meern of Harmelen. En dat zij passen binnen een van de drie thema’s Financiële educatie, Duurzaamheid & Innovatie en Leefbaarheid.

> Download hier een pdf met uitleg over het project: Een duurzamer Huize Agnes

Tags: stemmen, rabobank, winnaar
Datum: 28-10-2015