Overeenkomst over vergoeding voor bed, bad en brood

Bed bad en broodDe gemeente Utrecht krijgt een vergoeding voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dat staat in de overeenkomst tussen de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en staatssecretaris Dijkhoff.

Utrecht krijgt het bedrag om van 17 december 2014 tot 1 november 2015 bed, bad en brood voor asielzoekers te financieren. Daarna moet er een definitief bestuursakkoord met de VNG over de opvang van (uitgeprocedeerde) asielzoekers komen. Gemeenten die asielzoekers opvangen kunnen gezamenlijk maximaal 10,3 miljoen euro ontvangen. 

Verantwoordelijkheid
Wethouder Margriet Jongerius is blij met dit resultaat: “Het Rijk neemt haar financiële verantwoordelijkheid en bed, bad, brood kan in 2015 met rijksfinanciering voortbestaan. Wij bieden als gemeente Utrecht bed, bad, brood aan uitgeprocedeerde asielzoekers, mede in het licht van de uitspraak van de hoogste rechter. Daarnaast bieden wij begeleiding om met deze doelgroep een oplossing te realiseren en doorstroom te bevorderen.

De hoogte van het bedrag voor Utrecht wordt in de septembercirculaire bekend. Het bestuursakkoord zal inhoudelijke en financiële duidelijkheid voor de komende jaren moeten geven.”

Tags: bed bad en brood, utrecht, politiek
Datum: 31-07-2015