Vrijwilligers

Huize Agnes draait voor een groot deel op de inzet van vrijwilligers. Daarom zijn we altijd op zoek naar mensen die vrouwen en kinderen, of de organisatie, willen ondersteunen bij praktische en andere zaken.

Wij bieden: samenwerken met praktische idealisten en de kans om veel te leren. Wij hebben een aansprakelijkheidsverzekering. 
Voor informatie of aanmelding: bel met de coördinator, 06-20669236
 

We zoeken vrijwilligers voor de volgende functies

 

Vrouwelijke hulpverlener/begeleider

Ben je een vrouw, gestopt met betaald werk, maar vitaal en maatschappelijk betrokken? Huize Agnes biedt je de kans op zinvol, interessant en gevarieerd vrijwilligerswerk. De taak omvat praktische en emotionele hulp geven aan vrouwen en hun kinderen zonder verblijfsvergunning in een kleinschalige setting, waar plaats is voor eigen initiatief en waar de lijnen kort zijn. Het werk kan varieren van meegaan naar dokter of advocaat tot een uitje zoeken en organiseren.
Werktijden: in overleg, maar minimaal 8 uur per week.
Overige eisen/wensen: contactuele en organisatorische vaardigheden, een stabiele en flexibele persoonlijkheid en bereidheid om alles aan te pakken.
 

Assistente van de coördinator en de coach (vrouw)

Vrouwen en kinderen van Huize Agnes hebben behoefte aan iemand die ze helpt met allerlei praktische zaken. De coördinator en de coach hebben daar niet genoeg tijd voor, druk als ze zijn met allerlei ingewikkelde procedures.
Voor iemand met een praktische, idealistische instelling ligt hier een mooie taak, met veel leermomenten en de gelegenheid zelfstandiger te gaan optreden. Ben je bereid om alles aan te pakken? Heb je een stabiel karakter en kun je omgaan met mensen die allerlei problemen hebben? Kom dan ons team versterken.

omhoog

Coach/Adviseur publiek optreden

Voor het incidenteel adviseren van de ambassadeurs van Huize Agnes. Huize Agnes kan nog wel wat hulp gebruiken bij het adviseren van de ambassadeurs over een optreden in het openbaar of het werven van nieuwe donateurs. Soms gaat het om begeleiding van ambassadeurs individueel en een andere keer gaat het om het adviseren van de hele groep. Heeft u ervaring met het adviseren van ambassadeurs of het werven van donateurs en wilt u uw kennis graag met ons delen? Neem dan contact met ons op.

omhoog

Huishoudelijk deskundige

Wij in Huize Agnes vinden een veilig en schoon huis heel belangrijk voor de kinderen, de vrouwen, maar ook de vrijwilligers. Wij zoeken iemand die er plezier in heeft om mensen te leren om goed en efficiënt schoon te maken. Ook regelmatige controle van het huis hoort tot de taken. De zorg voor de staat van het huis en het onderhoud vragen om een iemand met een zorgzaam en zorgvuldig oog.

omhoog

 

Adviseur bij het maken van een veiligheidsplan

Wij zoeken iemand die een veiligheidsplan kan maken, want wij hechten veel waarde aan een veilige omgeving voor onze kinderen, vrouwen en vrijwilligers. Ons veiligheidsplan zal veiligheid in de ruimste zin moeten bevatten. Het kan variëren van veilig omgaan met vuur tot veiligheid op straat.

omhoog

Ondersteuner van de ambassadeurs

Huize Agnes heeft een groepje Ambassadeurs. Voor deze Ambassadeurs zoeken wij iemand die hen kan ondersteunen. De Ambassadeurs zijn hardwerkende mensen, die een warm hart hebben voor Huize Agnes. Zij hebben iemand nodig die hen op de hoogte houdt van het ‘wel en wee’ van de vrouwen en kinderen en die hen voorziet van materialen en en informatie. Ook tot de taak zal behoren advies te geven aan het bestuur van Huize Agnes over hoe Ambassadeurs ‘te vinden en te binden’. Wij zoeken iemand die zich goed kan uitdrukken in woord en geschrift en die kan omgaan met de Social Media.

omhoog